ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Γνωρίζεται τις θερμικές απώλειες που έχει ένα σπίτι χωρίς θερμομόνωση;

Ξέρετε ότι το 35% της θερμότητας που χάνει ένα σπίτι περνάει μέσα από τους τοίχους  και το 26% μέσα από την στέγη ή την ταράτσα?

Για να το αποφύγετε αυτό, μοναδική λύση είναι η θερμομόνωση. Η θερμομόνωση είναι μια εναλλακτική λύση μόνωσης των τοίχων ή της στέγης η οποία θα εμποδίσει τη θερμική απώλεια στο σπίτι σας και θα συμβάλει στην μείωση της δαπάνης θέρμανσης ή ψύξης που σας επιβαρύνει κάθε χρόνο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, καυσόξυλα, ρεύμα κ.α.). Μελέτες δείχνουν πως η θερμομόνωση του κτηρίου μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος κατά μέσω όρο 30 euro το τ.μ. το έτος ενώ η επένδυση του έργου μπορεί να αποσβεστεί από 4 έως 5 χρόνια, ανάλογα με παράγοντες όπως γεωγραφική θέση κτηρίου, όροφος κ.α.

energiakes apolies spitiou

Η θερμομόνωση λειτουργεί σαν κουβέρτα και διατηρεί το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα. Περιορίζει την απώλεια θερμότητας που διαφεύγει μέσω των τοίχων ή της ταράτσας τον χειμώνα αλλά και εμποδίζει την ζέστη να εισχωρήσει μέσα στο σπίτι τους θερινούς μήνες. Η θερμομόνωση εξασφαλίζει ιδανικές θερμοκρασίες διαβίωσης χειμώνα – καλοκαίρι και ταυτόχρονα αυξάνει την διάρκεια ζωής του κτηρίου αφού το κτήριο προστατεύεται από την καταπόνηση που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες σε αυτό. Το θερμο-μονωμένο κτήριο ζει περισσότερο. Η θερμομόνωση μπορεί να γίνει κατά την κατασκευή του σπιτιού σας ή μετά από την κατασκευή του όταν είδη κατοικείτε μέσα σε αυτό.

Η εταιρία monoseis-online μπορεί να σας συμβουλέψει για την καλύτερη και πιο αποδοτική θερμομόνωση του κτηρίου σας. Από την ενεργειακή μελέτη του κτηρίου, την επιλογή της βέλτιστης θερμομόνωσης, την επιλογή των θερμομονωτικών υλικών και την εφαρμογή τους, θα λύσουμε κάθε απορία σας και θα εγγυηθούμε για την απόδοση της θερμομόνωσης.

Υπάρχουν 3 είδη θερμομόνωσης, η εξωτερική, η εσωτερική και η διπλής τοιχοποιίας.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την θερμομόνωση είμαστε στην διάθεση σας να σας απαντήσουμε τηλεφωνικά ή με online chat από το help desk της εταιρείας μας.