ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

 

THERMOMONOSI PAROS

Η θερμομόνωση ταράτσας σύμμαχος στην θερμική προστασία του σπιτιού σας.

Το ταβάνι του σπιτιού σας βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ταράτσα του κτιρίου;
Στο σπίτι σας επικρατούν πολικές θερμοκρασίες τον χειμώνα ενώ το καλοκαίρι νιώθετε την καυτή πλάκα να σας ψήνει; Γνωρίζεται πως αν η κατασκευή του κτιρίου που διαμένετε είναι συμβατική, έχετε θερμικές απώλειες που αγγίζουν το 50% στο εσωτερικό του σπιτιού σας; Η λύση στα προβλήματα αυτά είναι η θερμομόνωση ταράτσας.

Η ταράτσα δέχεται και επηρεάζεται από πηγές θερμικής ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η εσωτερική θερμοκρασία των δωματίων του σπιτιού. Έτσι είναι αναγκαία η θερμική μόνωση για να έχουμε άνετες συνθήκες διαβίωσης αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της ενδεδειγμένης μεθόδου είναι το αν η ταράτσα είναι προσβάσιμη από τους κατοίκους καθώς και από τα υπόλοιπα υλικά της στεγανοποίησης και της τελικής επικάλυψης.

Τα συνεργεία μας αναλαμβάνουν την θερμομόνωση ταράτσας του κτιρίου σας με διάφορες μεθόδους. Οι τεχνικοί της εταιρείας μας μπορούν να επισκεφθούν το έργο σας και να σας προτείνουν λύσεις που θα βασίζονται στις δικές σας ανάγκες. Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι για την θερμομόνωση της ταράτσας σας είναι η χρήση θερμομονωτικών βαφών που έχουν το πλεονέκτημα το ότι δεν προσθέτουν βάρος στην ταράτσα, και η χρήση των θερμομονωτικών πλακών που πλεονεκτούν στο ότι η ταράτσα είναι προσβάσιμη.

 α.) Χρήση Θερμομονωτικών βαφών.

Πρώτα από όλα προετοιμάζουμε την επιφάνεια πριν την εφαρμογή των βαφών. Αφαιρούμε παλιές βαφές και καθαρίζουμε από σαθρά υλικά. Γεμίζουμε τις ρωγμές, εφαρμόζουμε το κατάλληλο αστάρι και στην συνέχεια μονώνουμε εξαερισμούς, βάσεις ηλιακών, κεραίες με κατάλληλες μαστίχες. Στο τέλους χρησιμοποιούμε ειδικές βαφές με βάση την νανοτεχνολογία και τα κεραμικά σφαιρίδια και πρόσμικτα που παρέχουν προστασία από την ακτινοβολία του ήλιου, τους μύκητες και τα άλγη.

 β.) Χρήση θερμομονωτικών πλακών.

Οι θερμομονωτικές πλάκες τοποθετούνται στην ταράτσα και επικολλώνται πάνω σε αυτή ή τοποθετούνται φορτία από χαλίκι ή πλάκες. Απαραίτητη είναι η δημιουργία ρύσης ώστε να μην λιμνάζουν τα νερά της βροχής και η κατασκευή της κατάλληλης στεγανοποίησης ώστε να μην απορροφούν υγρασία οι θερμομονωτικές πλάκες.\

Διαβάστε εδώ για την στεγάνωση ταράτσας.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την θερμομόνωση ταράτσας είμαστε στην διάθεση σας να σας απαντήσουμε τηλεφωνικά ή με online chat από το help desk της εταιρείας μας.