ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

ixomonosi

Η ηχομόνωση του σπιτιού είναι απαραίτητη στις μεγαλουπόλεις.

Η σύγχρονες ανάγκες ενός εργασιακού χώρου ή κατοικίας για άνετη διαβίωση καθιστούν απαραίτητο τον έλεγχο του ενοχλητικού θορύβου και των κραδασμών ιδιαίτερα εντός των μεγαλουπόλεων.
Η μέθοδος με την οποία ελέγχουμε τα παραπάνω δυσάρεστα φαινόμενα αερόφερτου και κτυπογενούς ήχου λέγετε ηχομόνωση. Άλλες φορές έχουμε ανάγκη για την βελτίωση της ακουστικής ενός χώρου, όπως παραδείγματος χάρη ενός studio ηχογράφησης ή ενός δωματίου με home cinema.
Αυτή η μέθοδος βελτίωσης της ακουστικής του χώρου λέγετε ηχοαπορρόφηση και σκοπό έχει να τονίσει τους επιθυμητούς ήχους και να μειώσει τους θορύβους και την αντήχηση.

Δυστυχώς κατά την κατασκευή ενός σπιτιού δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή για την ηχομόνωση του. Σχεδόν ποτέ κατά την κατασκευή ενός κτηρίου δεν γίνετε κάποια τεχνική μελέτη για την ηχομόνωση. Κατά συνεπεία όταν κατοικηθεί το σπίτι να εμφανίζονται προβλήματα που προκαλούν κτυπογενείς ήχοι όπως το περπάτημα, η κρούση μιας πόρτας ή ενός παραθύρου, το σύρσιμο ή άλλοι αερόφερτοι ήχοι όπως μια ομιλία ή ο θόρυβος του ανελκυστήρα ή του λέβητα.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να υπάρξει όταν το σπίτι μας βρίσκετε κοντά σε πηγές θορύβου που δημιουργούνται από βιομηχανικούς χώρους, κέντρα ψυχαγωγίας, γήπεδα ή αυτοκινητοδρόμους. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δημιουργηθεί στους τοίχους και στα ταβάνια ένα ηχοαποκρουστικό περίβλημα που να αποτρέπει όλους αυτούς τους ενοχλητικούς ήχους να εισχωρήσουν στο σπίτι μας.

Το είδος και ο συνδυασμός των υλικών που χρησιμοποιούμε εξαρτάτε από το μέγεθος και την κατηγορία του ήχου. Υπάρχουν ηχομονωτικά , ηχοαπορροφητικά , και αντικραδασμικά υλικά όπου σε συνδυασμό, με τα κατάλληλα υλικά επικάλυψης μας δίνουν το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται μελέτη του χώρου από εξειδικευμένο τεχνικό για την υπόδειξη των σωστών συνδυασμών υλικών και την εφαρμογής τους. Η εταιρεία monoseis-online διαθέτει εξειδικευμένο τεχνικό ηχομόνωσης ο οποίος μπορεί να επισκεφτεί την κατοικία σας, και με ειδικά όργανα μέτρησης να σας προτείνει λύσεις ηχομόνωσης που θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ηχορύπανση που εισβάλει στο σπίτι σας.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την ηχομόνωση είμαστε στην διάθεση σας να σας απαντήσουμε τηλεφωνικά ή με online chat από το help desk της εταιρείας μας.