ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ

fitemeno doma

Τα φυτεμένα δώματα, πνεύμονας πρασίνου και οικολογική μόνωση του κτιρίου.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε κάθε πρωί να κόβατε ολόφρεσκα λαχανικά από την ταράτσα σας; Γνωρίζετε ότι τα φυτεμένα δώματα σας δίνουν αυτή την δυνατότητα;

Τα φυτεμένα δώματα είναι ένας χώρος πρασίνου που έχει δημιουργηθεί στη στέγη ενός κτιρίου και αποτελεί μια σύγχρονη λύση δημιουργίας πρασίνου και καλλιέργειας στις αστικές περιοχές.

Ο σύγχρονος βιοκλιματικός σχεδιασμός των κτιρίων προβλέπει την δημιουργία φυτεμένων δωμάτων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις.

Τα οφέλη στα φυτεμένα δώματα είναι πολλά:

  • Δημιουργεί φυσική θερμομόνωση του κτιρίου.
  • Προφυλάσσει την μόνωση του κτιρίου από τις ακτίνες UV.
  • Δημιουργεί ασπίδα στην ηχορύπανση.
  • Μετατρέπει αχρησιμοποίητους χώρους σε χώρους ξεκούρασης.
  • Λειτουργεί ως πνεύμονας πρασίνου μειώνοντας το διοξείδιο του άνθρακα.
  • Αναβαθμίζει την εικόνα του κτιρίου.

Για την ασφαλή κατασκευή του ταρατσόκηπου θα πρέπει να να απευθύνεστε σε έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία διότι είναι πολύ σημαντικός ο έλεγχος και η αποστράγγιση των υδάτων, καθώς και η προστασία των δομικών υλικών του κτιρίου από καταπονήσεις και διαβρώσεις . Στις monoseis-online διαθέτουμε την εμπειρία για να δημιουργήσουμε τον ταρατσόκηπο που ονειρεύεστε με ασφάλεια και εγγύηση ώστε να μην δημιουργηθούν εισροές υγρασίας από το φυτεμένο δώμα προς το εσωτερικό του κτιρίου. Χρησιμοποιούμε ειδικές αντιριζικές στεγανωτικές μεμβράνες και ειδικά φίλτρα προστασίας και αποστράγγισης. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλα και πιστοποιημένα ως προς την στεγανότητα αλλά και ως προς την αντιριζική προστασία που παρέχουν για χρήση σε τέτοιο περιβάλλον.

Εφαρμόζουμε ειδικές μεμβράνες PVC και TPO , αντιριζικά ασφαλτόπανα , γεωυφάσματα, φίλτρα και σωλήνες αποστράγγισης , και κονιάματα ρύσεων και
προστασίας.

Η συνεργασία μας με ειδικούς Γεωπόνους και κηποτέχνες ολοκληρώνουν την άριστη κατασκευή του κήπου στην ταράτσα σας με την τοποθέτηση κατάλληλου χώματος ,φυτών και ποτίσματος.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φυτεμένα δώματα και τους ταρατσόκηπους είμαστε στην διάθεση σας να σας απαντήσουμε τηλεφωνικά ή με online chat από το help desk της εταιρείας μας.