ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

 

MONOSI DEXAMENIS TARATSAS

Η στεγάνωση ταράτσας, είναι η σημαντικότερη μόνωση ενός κτιρίου.

Βλέπετε στο ταβάνι του σπιτιού σας κατά τους χειμερινούς μήνες υγρασίες; Η ταράτσα της πολυκατοικίας σας τις βροχερές ημέρες γίνετε λίμνη; Αν συμβαίνει αυτό, τότε πραγματικά πρέπει να ανησυχείτε. Πρέπει άμεσα να ενημερωθείτε για την στεγάνωση ταράτσας.

H ταράτσα – το δώμα μιας κατοικίας δέχεται τις περισσότερες επιδράσεις των καιρικών συνθηκών και καταπονήσεων όπως ήλιος, βροχή, χιόνι, παγετός, ατμοσφαιρική και χημική ρύπανση , μηχανικές καταπονήσεις από τη χρήση της ταράτσας από πεζούς ή μηχανήματα κ.λ.π
Η κακή στεγάνωση ταράτσας θα προκαλέσει την εμφάνιση υγρασιών στα ταβάνια. Τα νερά που λιμνάζουν λόγο των κακών ρύσεων, θα επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στον σκελετό του κτιρίου όπως ρηγματώσεις στο σκυρόδεμα της πλάκας και οξείδωση του μεταλλικού οπλισμού. Οι σωστή αποστράγγιση της ταράτσας (σωστές ρύσεις) είναι το 50% της επιτυχημένης στεγανοποίησης της. Τα συνεργεία μας δίνουν μεγάλη προσοχή στην δημιουργία ρύσεων προς της υδρορροές έτσι ώστε να είναι επιτυχημένη η στεγανοποίηση της ταράτσας σας.

Η επιλογή της κατάλληλης στεγανοποίησης εξαρτάται από τους παραπάνω παράγοντες από τα υλικά επικάλυψης πάνω και κάτω από την στεγανοποίηση καθώς και από το προσδόκιμο χρόνο ζωής και συντήρησης του συστήματος μόνωσης.

Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι στεγανοποίησης είναι με υλικά που δημιουργούν κάποια προστατευτική μεμβράνη όπως επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά σφραγιστικά υλικά και μαστίχες, ασφαλτόπανα και μεμβράνες στεγανοποίησης. Αλλά και υλικά που εμποτίζουν και αδιαβροχοποιούν με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας ή με χημική δράση στο εσωτερικό του μπετόν.

Τα τελευταία χρόνια, μεγαλύτερη συχνότητα εφαρμογής στις στεγανώσεις ταρατσών έχει ο συνδυασμός δύο υλικών, ενός στεγανωτικού και ενός θερμομονωτικού. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών δημιουργεί ένα ελαστικό στρώμα στην ταράτσα σας που θα την προφυλάξει από τις υγρασίες αλλά επίσης θα της δώσει αντανακλαστικές και θερμομονωτικές ιδιότητες, δηλαδή το ταβάνι του σπιτιού σας θα είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα.

Διαβάστε εδώ για την θερμομόνωση ταράτσας.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την στεγάνωση ταράτσας είμαστε στην διάθεση σας να σας απαντήσουμε τηλεφωνικά ή με online chat από το help desk της εταιρείας μας.